Johan eet hande vol van dit droog en dan laat hoor Ilan ook hard ".....ek wil ook nola hê!!"
Resep vir die beste granola wat ek al ooit geeet of selfgemaak het is as volg:
350gr oats
120gr klapper
40gr semels
120gr pampoen saad
80gr sonneblom saad
150gr gemengde rou neute soos amandels, pekan, brazil, cashew of macadamia neute, grof gekap
5ml gemaalde kaneel
50-100gr bosbessies (cranberries) of rosyntjies
Verbit die oond tot 180 grade en smeer n oond pan liggies met botter.
Plaas die oats, klapper, semels, pampoen saad, sonneblom saad, neute en kaneel saam in die oondbak en meng goed.
Bak in die oond vir 20-25 minute tot "crispy" en goud bruin.
Terwyl die droë mengsel in die oond bak, maak solank die stroop mengsel met die volgende bestanddele:
100gr bruin suiker
180gr regte egte botter
360ml heuning
5ml vanilla
Meng dit alles saam (behalwe vanilla) in n kastrolletjie en verhit op die stoof vir ongeveer 5-7 minute tot gesmelt, goed gemeng en effens verdik. Verwyder van die hitte en voeg vanilla by.
Teen hierdie tyd behoort jou geroosterde mengsel in die oond ook net reg te wees, haal uit en gooi die warm stroop oor die droë bestanddele, meng goed en maak seker die hele mengsel het van die stroop gekry.
Plaas weer terug in die oond en rooster tot goudbruin ongeveer 15-20 minute, roer die hele mengsel af en toe. Haal uit die oond en laat effens afkoel, maar nie te lank voor jy dit weer roer nie, dit lyk asof die hele mengsel in een massa hard geword het.....roer net en breek uit mekaar vir die lekkerste granola op aarde. Roer die bosbessies of rosyntjies by en laat heeltemal afkoel voor jy dit in jou mooiste glas fles bêre. Geniet met yoghurt en vars vrugte....my favourite is met ryk en romerige griekse yoghurt!
Dit lyk na 'n maklike en vullende snack vir kinders se kosblikke ook! Dalk kan jy een of ander tyd "blog" oor gesonde tuisgemaakte snack idees vir skool kosblikke!
ReplyDelete