Toevallig een aand in 2015 bietjie 'channel hopping' gedoen en toe op haar kook program Just Cooking afgekom.
Ek love haar manier van kook, en as ek kan beskryf.......gewone kos met n flair!
Dit laat my nou terug dink aan my tweede jaar op chef skool toe my tema vir praktiese kook eksamen
"South African with a French Flair" was.......en my arme pa wat glad nie van jag hou nie, snags hase moes gaan skiet het, omdat ek haas pastei gekies het as hoofgereg van my menu.
Haar tweede seisoen wys tans op BBC Lifestyle kanaal 174, dinsdag aande 21:00
Doen jul self n guns en kyk een of twee programme vir inspirasie. Dit sal baie help vir daardie een vraag wat elke dag ten minste een keer of ek is verseker n paar keer deur almal se koppe gaan........
'Wat kan ek maak vir aand ete of het jy enige idees???'.....vra ons mos gewoonlik vir mekaar.
So het sy dan een aand n hele program oor vis disse gehad.... Sy het die vis pastei gemaak en dit het sommer gou een van ons favourites geraak wat ek gereeld maak.
Hier is dit dan....ROMERIGE VIS PASTEI
Voorverhit die oond tot 200°C.
Kook 5 groot aartappel en maak dit fyn met n skoot melk en n klont botter.
Verhit n bietjie olyf olie in n pot en braai die volgende klompie goed daarin tot sag maar nie bruin nie:
1 uie, fyngekap
1 wortel, gerasper
2 knoffel huisies, fyngekap
Voeg 250ml room by en kook tot deur warm.
Haal die pot van die hitte af en voeg by 250ml cheddar kaas, een klein suurlemoen se sap, 5ml hot english mustard en n klein handjie vol fyngekapte pietersielie asook sout en peper. Roer deur tot kaas gesmelt is.
Dan het jy nodig so 600 gr haddock of hake vis wat jy so medium grootte blokke sny en in n oondvaste bak sit. Ek het dit nog elke keer met haddock gemaak....heerlik!!!
No comments:
Post a Comment